Lumen Valo mukana nykytanssiteoksessa

Lumen Valo jatkaa 30-vuotisjuhlavuottaan nykytanssiteoksen merkeissä. Toukokuun 5. päivä ensi-iltansa saava teos Mortal Tropical Dances on viime vuonna esittävien taiteiden valtionpalkinnon saaneen koreografi Elina Pirisen sinfoninen suurteos, joka täyttää Tanssin talon suuren näyttämön sisäisen tropiikkimme erikoistansseilla, hurjalla livemusiikilla sekä lumoavilla väreillä ja tuoksuilla. Lumen Valo on tehnyt jo aiemminkin yhteistyötä Elina Pirisen kanssa vuoden 2016 teoksessa Angel.

Tästä teoksesta on yhteensä kuusi esitystä uudessa Tanssin talossa. Ikärajasuositus on 16 vuotta. Teoksessa on kovia ääniä, kirkkaita valoja ja osittaista alastomuutta.

Teoksen massiivisen kerroksellisen elävän musiikin on läpisäveltänyt Ville Kabrell. Näyttämöllä nähdään ja kuullaan seitsemän tanssijan kansainvälisen ryhmän lisäksi lauluyhtye Lumen Valo yhdessä erilaisten doom-kitaroiden, kello- ja lyömäsoittimien, koneiden, jousien, murinoiden ja teokseen kirjoitettujen mantrojen ja rukousten kanssa. Ville Kabrellin ja Lumen Valon lisäksi teoksessa soittavat rumpali Tatu Rönkkö sekä kitaristi Pyry Nikkilä.

Mortal Tropical Dancesin tanssivat Karolina Ginman (FI), Una Björg (IS) & Felix Urbina (MX) Iceland Dance Companysta, Simone Benini (IT), Adrian Barzak (PL) & Caroline Eckly (FR) Carte Blanche Norwaysta ja Elina Pirinen (FI).

Teoksen taiteelliseen työryhmään kuuluvat lisäksi dramaturgi Heidi Väätänen, valo- ja tilasuunnittelija Mikko Hynninen sekä pukusuunnittelija Jouko Korkeasaari.

Koreografi Elina Pirinen. Kuva: Venla Helenius