Erkki Hannonen on Lumen Valon uusi basso

Tervetuloa Lumen Valon ykkösbassoksi, Ekku! Iloitsemme saadessamme vanhan laulajatoverimme riveihimme vakinaisesti.

Erkki Hannonen valmistui Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin osastolta, ja hän suoritti laulun A-tutkinnon Erkki Rajamäen oppilaana. Opiskeluaikana hän lauloi Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä ja Radion Kamarikuorossa. Hän oli myös mukana Lumen Valon ensimmäisellä levyllä. Myöhemminkin hän vieraili laulajana muutamissa Lumen Valon konserteissa ja levytyksissä, kun laulajia tarvittiin enemmän kuin kahdeksan.

Työ kuorojen parissa johti pian myös kuoronjohtajan ja kapellimestarin töihin. Hyvinkään Kamarikuoroa Ekku johti kymmenen vuotta, ja sen jälkeen hän on jatkanut Hyvinkään Oratoriokuoron johtajana. Kuorojen ohella kanttorin työ on ollut hänen päätyönsä viimeiset parikymmentä vuotta, mutta rakkaus yhtyelauluun on säilynyt ja odottanut sopivaa aikaa.