Arttu Hartikainen on Lumen Valon uusi tenori

Lumen Valon pitkäaikainen tenori Kari Turunen jättää yhtyeen muuttaessaan ulkomaille. Julkisen hakuprosessin kautta päädyimme valitsemaan hänen tilalleen Arttu Hartikaisen. Hän aloittaa riveissämme
Aaro Haapaniemen tenorikollegana syksyllä 2019.

Arttu kertoo itsestään näin:

Tulin valituksi Lumen Valon 2. tenoriksi koelaulujen kautta toukokuussa 2019. Koulutukseni on vahvasti laulu- ja musiikkipedagogiikassa: valmistuin laulunopettajaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta 2009 ja vuotta aiemmin musiikkiin erikoistuneeksi luokanopettajaksi Helsingin yliopistosta.

Laulaminen kuoroissa ja muissa kokoonpanoissa on ollut osa elämääni liki 30 vuotta. Laulun ammattiopintojen myötä työskentely freelance-muusikkona on tuonut mahdollisuuksia esiintyä niin konserttilavoilla kuin itselleni rakkaiden kirkkomusiikkiteosten parissa. Solistitehtäviini ovat kuuluneet mm. evankelistan osa J. S. Bachin Johannes-passiossa, Jouluoratoriossa ja Heinrich Schützin Matteus-passiossa sekä tenorisolistin tehtävät mm. Haydnin, Händelin, Mendelssohnin, Monteverdin, Mozartin ja Saint-Saënsin teoksissa. Laulaminen maakuntien kuorojen ja orkestereiden solistina on ollut ehkä tärkeintä musiikkikasvatustyötä, mitä musiikkipedagogi voi työssään tehdä. Päivätyönäni toimin luokanopettajana Suutarilan ala-asteella.

Laulaminen lauluyhtyeessä on ollut pitkään suuri haaveeni. Lumen Valon soinnissa yhdistyvät kaikki laulamisen ihanteeni: puhtaus, raikkaus ja vaivattomuus. Koelaulupäivänä kaksi peippoa istahti kirkon ikkunalaudalle laulamaan kilpaa kanssamme. Harmoniseen lauluun oli luonnonkin helppoa yhtyä.

Toivotamme Artun tervetulleeksi Lumen Valoon!