Gravity

Record Details

Released:
2001

Lumen Valo on tunnettu ennen kaikkea renessanssimusiikin esittäjänä, mutta Gravity -CD:llä  yhtye esiintyi uudessa roolissa: romanttisen musiikin tulkkina. Äänite on yhdistelmä englantilaista romanttista musiikkia ja uutta suomalaita musiikkia (Juhani Komulainen, Olli Kortekangas) englantilaisiin romanttisiin runoihin.

Reviews

Lumen Valo is a group of accomplished singers, practiced and deft with their material, at home in music of startling complexity and emotional depth. Perhaps that is where the Gravity of the title is to be found: in the rock-solid classical core which these singers form beneath the music’s lighter flights of fancy. All told, a wonderful recording.
Benjamin Stevens, RARB
Taidokkaat laulajat vievät teoksia eteenpäin niin, ettei kuulija edes huomaa, missä kohtaa sävellystä rytmi keikahtaa, tai moodi. Se juuri teki illan ensemble-laulusta niin hienon kuunneltavan – sitä pysyy mukavasti varpaillaan välittämättä tietää miksi. Menestystä Lumen Valo on niittänyt ensi levystään lähtien, eikä ihme. Laulu kulkee yhteisestä sisäisestä sopimuksesta ja hengityksestä. Äänenkäytössä persoona on hajutonta ja mautonta yhteisilmaisua tärkeämpi, mutta kokonaisuus ei koskaan rikkoudu.
Annmari Salmela, Helsingin Sanomat