17.12.2017 21:04

Annan mietteitä

Tänä syksynä on ollut hyvin sateista ja pimeää. Onneksi nyt joulua kohden olemme saaneet maahan hieman luntakin. Yhtyeemme nimi Lumen Valo on hauska monimerkityksinen sanapari, mutta nyt koen sen vahvasti tässä maan valoisuutta lisänneenä ilmiönä. Lumi on tuonut valoa ja mielessäni soivat laulumme antavat tälle kuvalle äänimaailman. 

Joulu tuo tulessaan myös Lumen Valon perinteiset Mysterium-joulukonsertit Uspenskin katedraalissa. Katedraalin upea akustiikka saa meidät jälleen valtaansa, ikäänkuin kietoo lämpimästi ympärilleen. Uspenski on sekä tunnelmaltaan että akustisesti ihana paikka laulaa ja tietenkin myös ikimuistoinen paikka nauttia musiikin soinnista myös kuuntelemalla. Teen työkseni opetustyötä laulun parissa, laulunopettajana. Olen mielestäni hyvin etuoikeutettu; laulaminen on ihana säveltaiteen muoto, toiselta hyvin primitiivinen, järjellä selittämätön asia, joka tuottaa meille ihmisille iloa ja nautintoa. Yhdessä laulamisesta on paljon tutkittua tietoa ja on hyvin tiedossa, että laulaminen ja sen kautta toisen ihmisen resonanssin tunteminen omassa kehossa on hyvää mieltä tuottava asia. 
Olen hyvin etuoikeutettu, geneettisen sattuman kautta musikaalisuuden ja laulunäänen saanut yksilö. Lumen Valo on kahdeksan geneettisen sattuman omaavan yksilön upea yhteistyö, jonka sointiin vaikuttavat kaikki ne hienojakoiset äänenvärit, jotka olemme saaneet syntymälahjana. Resonanssi on meissä yhteinen ja se välittyy myös kuulijoille, tuoden ihanan tunteen yhteenkuuluvuudesta. Perinteisesti Mysterium-konserteissa laulamme yhdessä yleisön kanssa Maa on niin kaunis -laulun. Nieleskelen aina kyyneleitä sen aikana; keskellä suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta, yhteistä resonanssia ja yhteistä tunnetta joulusta. Joulusta,  joka jättää kiireet taakse ja tuo ikiaikaisen rauhan keskuuteemme.

Rauhallista joulua Sinulle Lumen Valon ystävä!

Lisää kommentti